Een veelzijdige thriller.

leen_leest 22 januari 2025
‘De Camino’ is een literaire thriller geschreven door Anya Niewierra.

Het gaat over de Nederlandse Lotte Bonnet. Jaren gelukkig getrouwd met Emil, ooit een vluchteling uit het voormalige ‘Joegoslavië’. Hij pleegt onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en Lotte blijft met heel veel vragen achter.

Als ze een klein jaar later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ondekt ze dat Emil gelogen heeft over zijn identiteit. Nog meer vragen. Ze besluit dan om de Camino zelf te lopen om zo erachter te komen wat Emil dreef tot zijn wanhoopsdaad. Er is echter iemand die niet wilt dat ze de waarheid ontdekt.

Dit boek stond al lang, heel lang om mijn tbr. Blij dat ik er eindelijk tijd voor maakte!

Het zit ontzettend goed ineen. Het boek wordt afgewisseld tussen heden en verleden. We leren ook erg veel bij over de oorlog in Joegoslavië, zonder dat dit ooit saai wordt.

Het heeft heel lang geduurd voor ik echt door had hoe de vork in de steel zat en helemaal naar het einde toe, was er nog een plotwending die ik totaal niet had zien aankomen. Superspannend wordt het nooit, maar het is wel verrassend en mysterieus. Ik was echt benieuwd hoe het nu zat met Emil en wat er precies allemaal gebeurd is. Echt een aanrader!

Voor wie dit boek ook al lang wilt lezen, maak er gewoon werk van. Je zal er geen spijt van hebben!

Meer recensies van leen_leest