Hartverwarmend

leen_leest 02 januari 2025
Ik las ‘De wensenwinkel’, een feelgood geschreven door Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn.

In het boek beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel in het oude naaiwinkeltje van Claire’s oma. De knappe aannemer Stijn helpt met de verbouwplannen en voormalige soapster Jim besluit bij gebrek aan een doel in zijn leven de dames ook te helpen. Samen maken ze van het wensenwinkeltje een groot succes. Nu nog iemand vinden die ook hun eigen wensen kan laten uitkomen.

Wat een heerlijke feelgood. Het speelt zich af net voor de kerstperiode, maar zou gerust ook doorheen het jaar kunnen gelezen worden. Niet zozeer Kerst staat centraal, wel de liefdesperikelen en wensen van de mensen in het boek. Het boek wordt afwisselend verteld door Claire. Zij werkt in het woonzorgcentrum waar ook haar grootouders zitten en komt met het idee van een (tijdelijke) wensenwinkel. Daarnaast kan je het lezen vanuit Claire, een gescheiden mediator die er zelf niet in slaagde haar huwelijk te redden. Stijn, ook gescheiden en sinds zijn vrouw aan vriend nr 3 zit, bijna fulltime papa. Jim die uit de soap waarin hij zat geschreven werd en niet meer weet wat te doen met zijn leven en een beetje in een identiteitscrisis zit.

Vriendschap, familie, verbinding en eenzaamheid zijn enkele thema’s die aan bod komen in dit leuk boek. Het leest erg vlot en tovert een glimlach op je gezicht. Hartverwarmend.

Meer recensies van leen_leest