Wat doe je als je de liefde van je leven dreigt te verliezen?
Ik las ‘Onze prachtige puinhoop’, een realgood geschreven door Valerie Vaes.
Laura en Lucas zijn stapelverliefd. Hun relatie kan niet snel genoeg gaan. Samenwonen en hun toekomst plannen. Het gaat allemaal zo goed.
Maar is hun relatie wel zo sterk als ze denken? Als Laura het steeds drukker op het werk krijgt en ze geen tijd lijkt te kunnen vinden voor Lucas, komen er barstjes in hun perfecte leven samen. Liefde maakt steeds vaker plaats voor ergenissen en discussies. Laura beseft dat ze alles op alles moet zetten om hun relatie te redden, maar is het daar misschien al te laat voor?
Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is ‘toen en nu’ en wisselt af tussen het heden en het verleden. Toen het nog goed was en nu het allemaal wat moeilijker gaat. Het tweede deel speelt zich enkel in het heden af.
Wat een emotionele rollercoaster is dit boek en ja ik heb wat tranen moeten laten. Het voelt allemaal zo echt aan. Het kan ook allemaal echt gebeuren. Het is een prachtig verhaal en hun leven is echt een ‘prachtige puinhoop’.
Bovendien is het aan de buitenkant ook echt een prachtig boek. De sprayed edges trekken de cover door en delen het boek ook netjes in de twee delen.
Aanrader voor iedereen die houdt van een realistisch, emotioneel verhaal.
Aanrader voor iedereen die houdt van een realistisch, emotioneel verhaal.