Verplichte kost.
Dit boek verteld ons het verhaal van de familie Oranje Nassau, met name de hoofdpersoon Willem. De studie in combinatie met een zeer duidelijke en verhelderende schrijfstijl maakt het toegankelijk voor iedereen. En eigenlijk zou elke Nederlander dit boek moeten lezen. Het geeft een goed beeld over hoe Nederland is gevormd en waaruit onze democratie is ontstaan. Tevens legt het de karakter van de Hollandse geest bloot. En ook is het lezen van dit boek een goed wapen tegen het opkomende populisme, het populisme dat Oranje als geen ander wist te gebruiken. Zonder een oordeel te vellen over Oranje , kan ik niets anders zeggen dan dat we schatplichtig zijn aan de vader des vaderland. Het boek krijgt van mij 5 sterren vanwege de kwaliteit van het werk. Toch vergt het discipline om het uit te lezen. Het is dan ook aan te raden om tussendoor wat andere boeken tot je te nemen, maar verdikkeme wat is dit een meesterwerk. Na het lezen zal je blik op politiek en het koningshuis blijvend veranderd zijn.