Simpele roman
Ik zocht een toegankelijk boek uit waarvoor ik maar een beperkte concentratie nodig had. Lees: niet te veel personages en geen ingewikkelde verhaallijn. Deze roman voldeed aan die verwachting.
Door het beperkt aantal pagina's heeft het verhaal weinig diepgang. Bovendien wordt het in de derde persoon vertelt wat ook meer afstand creƫert. We komen meer te weten of Robert en Madison, maar ook over hoe zijn echtgenote Elisabeth met het gegeven van een buitenechtelijk kind omgaat.
Fragmentje uit het boek:
* Terwijl hij door de hal liep, had hij het gevoel dat jij door vloeibaar cement waadde ... zijn hart bonsde tegen zijn ribben, als een ekster die zich tegen de tralies van zijn kooi wierp.
* Madison besefte opnieuw hoe aardig ze haar vond. Warm, hartelijk maar ook met een directheid die haar aansprak. Elisabeth was iemand die de dingen bij de naam noemde, anders dan Madison haar moeder, die nooit ronduit zei wat ze dacht.
Minpuntje; het boek is slordig vertaald waardoor ik meerdere fouten opmerkte... jammer!
Fragmentje uit het boek: