Mooi Vlaams Debuut
Wat een leuke ontdekking is deze yoannberger serie! Ik las het eerste boek maar deel 2 ligt ook al op me te wachten.
Hoofdinspecteur Yoann Berger heeft het niet gemakkelijk met een nukkige hoofdcommissaris, een inspecteur die graag de bloemetjes buiten zet in Leuven city en nadien uitkatert op het werk, en een moeder die aan vasculaire dementie lijdt. Bovendien heeft zijn grote liefde hem verlaten en worden er op 3 dagen tijd 3 lijken gevonden in de binnenstad. Journalisten hijgen hem in de nek, wachtend op een doorbraak die maar niet komt... En dan loopt een persconferentie ook nog eens volledig uit de hand!
Zoals je kan lezen, zou ik niet graag in Berger zijn schoenen staan! Is hij in staat om de moordenaar te vatten alvorens er nog meer doden vallen? Het is in alle geval een race tegen de klok want de persoon met de zwarte hoody kent geen rust en heeft alles minutieus uitgestippeld.
Het verhaal wordt in vertelperspectief uit de doeken gedaan. We krijgen een inkijkje bij de politie, bij het gebroken gezinnetje waar het verhaal zich rond opbouwt, maar ook de moordenaar laat in zijn kaarten kijken. Naar het einde toe wordt dit boek een echte #pageturner en is er een verrassende #plottwist in het verhaal. Het boek had voor mij net iets anders mogen eindigen. Hoewel ik niet van een open einde hou, is dit slot wel heel goed dicht gemetseld zonder mogelijkheid tot speculatie.
Benieuwd of we in deel 2 meer te weten komen over de mysterieuze Marcel van moederlief #nieuwsgierig