Anders dan ik verwacht had

leesbeestje123 10 januari 2025
Bedankt voor het #recensieboek @amboanthos en @vbkbelgie

Ik ontving gisteren dit boek en was ontzettend benieuwd naar het verhaal over het ziekteverloop, de obstakels, de herinneringen en dankbaarheid die dochter Anne-Gine ervaart rondom haar vader die gediagnosticeerd is met dementie en opgenomen wordt in een verpleeghuis.

Ik had echter niet verwacht dat het boekje van maar 162 blz. zo summier verwoord zou zijn. Op de linkerzijde vinden we steeds een verslag van het personeel uit het woonzorgcentrum, op de rechterzijde vinden we een aanvulling van de auteur.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik moeite had met het lezen ervan naarmate het boek vorderde. Er is veel onderliggend trauma aanwezig die de lading van het boek behoorlijk zwaar maakt. Goemans is openhartig, recht door zee, soms ruw en verbitterd. Ze schrijft zonder te verhullen, heel oprecht en kwetsbaar en maakt duidelijk dat ze een aparte relatie onderhoudt met haar vader.

Ik kan wel met volle overtuiging zeggen dat haar vader volgens mij op een heel warme plek terecht is gekomen. Bekwaam personeel, met oog voor de patiënt zijn fysiek en mentaal welzijn. Duidelijke omkadering en begrenzing, met veel respect voor het individu en zijn beleving. Uit de nota's ervaar je dat het personeel tijd neemt voor de patiënt en het administratieve luik. Dat er overleg is naar de best mogelijke benadering van dhr. Dat er oog is voor uitstapjes en betrokkenheid van de familie. Ondanks personeelstekort en besparingen is het duidelijk dat deze mensen hun uiterste best doen om hulpbehoevende ouderen kwaliteitsvol op te vangen, dagelijks weer!

Meer recensies van leesbeestje123

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.