Geweldig verhaal over bang zijn en moed tonen
Ik heb weer met volle teugen genoten van het avontuur dat op Nebo, Maaike en Axi hun pad komt.
Foster is terug op vrije voeten en probeert het dorp te indoctrineren met zijn gedachtegoed. Gekke brieven, grijze huizen, en rode lichten die eeuwenlang op rood blijven staan... Het is duidelijk dat de vrienden op onderzoek uit moeten. Maar wat gebeurt er als er steeds meer mensen ontvoerd raken en de bewoners bang zijn voor het lot van hun geliefden?! Op deze manier probeert Foster het referendum naar zijn hand te zetten... Gelukkig zijn er enkele kinderen moedig genoeg (en natuurlijk ook een beetje bang) om een reddingsactie te organiseren en de vrede terug in hun dorp te brengen.
Sels heeft een vlotte, zeer toegankelijke schrijfstijl die de kinderen aanzet tot lezen.
Het grote lettertype en de interlinie zorgen ervoor dat ook minder goede lezers dit boek ter hand zullen nemen.
Natuurlijk mijdt Sels geen moeilijke sociale situaties in zijn verhaal. Ik vind het geweldig hoe hij dit oprakelt op een simpele, heldere manier. Hoe merk je jaloezie op? Hoe ga je daarmee om? Wat is verliefdheid? Ben je verliefd als je graag met een leeftijdsgenoot van het andere geslacht optrekt? En hoe bespreek je dit met elkaar?
Fragmentje:
Al zijn zintuigen staan gespannen. Ziet hij iemand? Hoort hij stemmen? Ruikt hij iets? Alvast geen scheetjes dus is Axi echt niet meegekomen. De roze villa ligt er vredig en stil bij. Dit is het moment.
Benieuwd wat er in de roze villa aan de hand is? Lees dan snel dit verhaal.
P. 's. Het boek kan als stand alone gelezen worden! Wel loopt er een rode draad tussen de aparte delen.
Voor lezers vanaf 10jaar.
Bedankt voor het recensie exemplaar!
Fragmentje:
Benieuwd wat er in de roze villa aan de hand is? Lees dan snel dit verhaal.
Voor lezers vanaf 10jaar.
Bedankt voor het recensie exemplaar!