Aangename kennismaking met een Vlaamse auteur
Hoewel de cover mij niet meteen zou overhalen om het boek te kopen, was ik blij verrast toen ik de kans kreeg om deze te recenseren. Dehairs is een Vlaamse thrillerschrijver die ik nog niet kende en won in 2021 de #herculespoirotprijs. Deze verdien je niet zomaar dus ik was heel benieuwd naar zijn schrijfstijl.
Na het lezen van dit boek, kan ik stellen dat het jammer is dat ik nog geen eerdere werken van hem gelezen heb. Harde regen is al deel vier in de Keller Brik-serie. Gooi Deflo, Aspe en Galbraith in een blender en na het mixen krijg je een Dehairs verhaal voor je kiezen. En dat kon ik zeker smaken!
Detective Keller Brik en zijn assistente Gwen krijgen een cold case binnen die ze trachten te ontrafelen. Na twee jaar en een uitgebreide verslaggeving staat de politie nog geen stap verder in deze vermissingszaak dus gaan Keller en Gwen aan de slag en volgen wij, als lezer, hun manier van werken doorheen de straten en onderwereld van Brussel. Deze is alleszins bijzonder te noemen!
Geweld, geluk, partnerschap, jan-zonder-vrees en een goede beschermengel zijn enkele kernwoorden die het verhaal omschrijven.
Er worden stuk voor stuk elementen samen gevoegd waardoor de spanning naar het plot blijft stijgen! Nieuwe verrassingen en uitdagingen komen op het pad van de detectives, er worden fouten gemaakt maar met een portie durf en doorzettingsvermogen staan ze samen sterk.
Fragment uit het boek:
"Brik had er geen idee van waarom al die nutteloze feiten in zijn hoofd rondhingen. Hij moest zich misschien eens aanmelden bij de een of andere cafequiz."
Ik smulde wel van deze banale intermezzo's. Het boek kent korte hoofdstukken en leest hierdoor vlot en snel. Hierdoor kan je het boek moeilijk wegleggen #pageturner
Kortom, ik ben fan! Ben je eens op zoek naar een minder bekende Vlaamse schrijver? Neem dan zeker een boek van #wouterdehairs uit de rekken.
Bedankt voor het recensieboek lannoo!
Fragment uit het boek:
Bedankt voor het recensieboek lannoo!