Mooie literaire roman met veel zingeving
Het water oogt op een verre bestemming altijd blauwer, exotischer en helderder dan aan onze Noordzee... Maar biedt Aruba de reddingsboei die Maartje en Simon nodig hebben?!
Als Simon na een jaar burn-out verder in een depressie weg zakt, besluit het koppel om een maandje Aruba te boeken waar niks moet, behalve genieten. Samen beginnen ze wat naïef aan hun luxe vakantie en de dagen gaan in een stroomversnelling aan hen voorbij.
Zal deze vakantie de diepgewortelde problemen en patronen in hun huwelijk kunnen oplossen? Kunnen ze drijven op de golven? Of gaan ze samen kopje onder?
Halverwege had ik geen idee welke kant het verhaal uit zou gaan. Beide personen lijken alvast hun handen vol te hebben met hun eigen bagage. Ook Maartje heeft zo haar psychologische issues en ook haar batterij loopt langzaam leeg als mantelzorger van een partner die psychisch lijdt... Ze cijfert zichzelf weg, is zorgzaam, bezorgd, maar ook vaak kwaad en gefrustreerd uit onmacht. Soms zou ze het willen uitschreeuwen!
De novelle vertelt het verhaal over Simon en Maartje in dubbel tijdsperspectief. Zo krijgen we meer inzicht in hun leven.
Ik vermoed dat het schrijven van dit boek heel bevrijdend moet zijn geweest voor de auteur. Een heftig verhaal is het zeker.
Als je op zoek bent naar een #literaireroman met zingeving is dit de #novelle die je niet meer weglegt voor hij uit is.
Hartelijk bedankt voor het #recensieexemplaar
Hartelijk bedankt voor het #recensieexemplaar