Ik had meer verwacht van de verhaallijn. Deze was helaas matig.

leesbeestje123 14 januari 2025
Ik was zeer benieuwd naar deze #whodunnit en bedank @vbkbelgie voor het #recensieboek.

Als Vera een dode man in haar theehuis aantreft, wil ze een goede burger zijn en belt ze de politie onmiddelijk op. In afwachting van hun komst, voert ze al enkele handelingen uit die een bijdrage kunnen leveren aan het moordonderzoek. Ze is immers vertrouwt met CSI en wat je zelf doet, doe je uiteraard beter... Vera heeft weinig vertrouwen in de recherche en als haar hulp keer op keer op niet mis te verstane wijze wordt afgeslagen (puh, totaal geen respect voor ouderen), besluit ze zelf maar haar eigen onderzoek te starten. Het levert heel wat bijzondere situaties op en uiteindelijk zal Vera de moordenaar tot een bekentenis dwingen.

Dit boek valt onder het genre #cosycrime al vind ik hem zelf niet spannend/misdaad-achtig genoeg om deze titel te dragen. De verhaallijn is gemoedelijk en de weg naar de ontknoping is belangrijker dan de ontknoping zelf. Hierdoor zou ik hem eerder klasseren als #spannenderoman.

Het is een leuk boek om te lezen, ontspannend. Maar toch had ik meer van dit boek verwacht. De filmrechten zijn verkocht en ik kijk wel enorm uit naar de film want het boek bevat zoveel grappige scènes dat dit in beeld vast en zeker hilariteit oplevert!

Meer recensies van leesbeestje123

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.