Mooie familieroman
Ik heb echt genoten van deze roman! Ik las al bijna alle boeken van Jojo en ook deze bevat de perfecte combinatie van inhoud, drama en humor.
Ze schrijft opnieuw een mooi verhaal waarbij deze keer het gezin, een scheiding en inwonende ouders centraal staan.
Vaak heeft het verleden nog een sterke invloed op het heden en zo koestert Lila best veel wrok tegenover haar biologische vader waardoor hij amper de kans krijgt om spijt te betuigen of het nu (op latere leeftijd) anders te doen voor zijn kleinkinderen. Ook voelt ze zich erg verbitterd doordat haar ex-man is vreemd gegaan en met zijn huidige vrouw een baby verwacht. Hij wil de alimentatie gedeeltelijk intrekken en kijkt amper om naar zijn 2 dochters dus er rust veel op haar schouders. Daarnaast is hij ook geen communicatief genie.
Naast de zorg voor haar 2 kinderen, moet ze brandjes blussen tussen haar 2 vaders en heeft ze geldzorgen. Als ze onder invloed van beste vriendin Eleonore gaat daten, brengt dat een rollercoaster aan emoties naar boven. Aanvankelijk lijkt ze weer tot leven te komen, maar al snel haalt de realiteit haar in.
Een boek dat je moet lezen als gescheiden of niet-gescheiden vrouw om te weten dat je onafhankelijk en sterk kan zijn in tijden dat dit nodig is.
Het verhaal bevat ook de onderliggende boodschap dat hulp vragen, voor elkaar opkomen en krachten bundelen een positieve outcome geeft.
Bedankt voor het recensieboek!
Bedankt voor het recensieboek!