Een boek wat ogen en gesprekken opent.

Leesdromen 10 september 2024
Noa is met haar moeders verhuisd naar een nieuw dorp. Hier begint ze op een nieuwe school en ze wil graag vlogger worden. Noa word vrienden met Robin en Marijn. Een schoolproject over een actueel maatschappelijk thema zorgt ervoor dat Robin zich terugtrekt uit het project van Noa en Marijn. Niemand begrijpt waarom Robin zicht terugtrekt, Noa’s ouders helpen hun bij hun project en bespreken samen een belangrijk thema. Samen met de ouders van Noa en met Marijn maken ze een indrukwekkend project waarbij Noa’s vlog ambities van pas komen. Robin negeert Noa ook volledig en Noa begrijpt daar niets van. Wat maakt dat Robin zich ineens terug heeft getrokken uit het project en Noa negeert?

Een verhaal over angst voor iets wat je niet kent, de vooroordelen erover en het omarmen van verschillen dat is waar Esther Walraven over schrijft. Om bewustwording te creëren en je als lezer te laten zien dat de verschillen er zijn om te omarmen, en je niet te laten lijden door vooroordelen (over dingen waarvan je eigenlijk niet veel weet). Esther Walraven schrijft met respect over onderwerpen die onderbelicht zijn in de maatschappij en al helemaal in (jeugd)boeken. Het boek bevat een belangrijk en actueel maatschappelijk thema, een thema wat soms gevoel lig maar een thema gaat over mensen, en elk mens verdient respect en een eerlijke kans. Het verhaal laat zien dat je respect belangrijk is en je je niet moet laten lijden door vooroordelen. Het boek laat zien dat je verschillen kunt omarmen, als je samen praat, en elkaar oprecht een kans geeft, is de wereld een stukje mooier. Het verhaal gaat ook over acceptatie en de weg ernaartoe. Het is een relatief dun boek wat het mogelijk maakt om een breed(er) lezerspubliek aan te spreken
Dit boek opent ogen en gesprekken en ik hoop dat het op veel scholen en bibliotheken komt en gelezen word.

Ben jij nieuwsgierig geworden WAT dat onderwerp dat is? Ga het boek lezen, ik wil graag dat jij als lezer net zo open het boek in gaat als je doet als je de flaptekst leest.

Meer recensies van Leesdromen