Een mooi en bijzonder verhaal over liefde en verdriet.

Leesgeluk 24 november 2024
Soms heb je wel eens een boek waar je na het lezen met zoveel vragen achter blijft, dat je het liefst direct weer opnieuw begint met lezen. Wilgeneiland is voor mij zo'n boek.

Je leest het boek vanuit 4 personen, opgedeeld in delen die in verschillende jaartallen afspelen. Het boek is vlot geschreven. Er spelen verschillende vragen een rol in het boek, en je gaat mee op de zoektocht naar de antwoorden. Zo lees je vanuit de dertienjarige Natan, die dichter wilt worden. Tom "Jezus", de buurman van Natan. Kluizenaar Aalt en Marie. Allemaal hele verschillende personages, maar die telkens toch met gedachten samen komen. Ik heb hardop huh gezegd tijdens het lezen en heb nu na afloop nog 100 vragen. Het eind heeft me onwijs verast en ik vond het geweldig hoe dat is opgezet. Een mooi en bijzonder verhaal over liefde en verdriet.

Meer recensies van Leesgeluk