Het Onnoembare is daarbuiten
Danse Macabre
Auteur: Paul van Loon
Illustrator: Efteling
Uitgeverij Leopold/Efteling 2024
'Allemaal bijgeloof volgens mij. Wat is nou het Onnoembare? Iets dat je niet kunt noemen en dus niet bestaat?'
Florian en zijn zus Isabella wonen bij hun pleegvader. Ze mogen van hun vader niet in de buurt van de abdij komen, hij vindt het een plek van onheil. Het Onnoembare. Als hij op een dag daar naartoe vertrekt om in een orkest te spelen, besluiten ze hem te volgen. Ze zien twee mysterieuze monniken die iets begraven. Hun oppas achtervolgt hen.
Ze sluipen de abdij in, waar een mysterieus concert plaatsvindt met de 'Danse Macabre'.
Er gebeurt iets indrukwekkends met het orkest en er lijkt een geest te verschijnen.
Oppas Morgana is er om de kinderen uit deze gevaarlijke situatie te halen.
Er volgt een vlucht voor het Onnoembare vol verrassingen en spanning.
Niets is wat het lijkt!
Er is al een aantal boeken verschenen rondom attracties van de Efteling: Baron 1898, Raveleijn en nu Danse Macabre.
Ik vind het knap geschreven, mooi dat Paul van Loon ook het gelijknamige muziekstuk erin heeft verwerkt. Al zijn er misschien een paar voorspelbare momenten, de spanning blijft. Het geheel zit vol met illustraties. Deze moeten wel je smaak zijn, maar ze passen helemaal in het plaatje van de Efteling.
Zelf zou ik niet snel voor dit boek als voorleesboek kiezen, maar ik denk dat de jonge griezelaars dit wel boeiend vinden om zelf te lezen. Het boek ziet er ook heel bijzonder uit!
Auteur: Paul van Loon
Illustrator: Efteling
Uitgeverij Leopold/Efteling 2024
Oppas Morgana is er om de kinderen uit deze gevaarlijke situatie te halen.
Er volgt een vlucht voor het Onnoembare vol verrassingen en spanning.
Niets is wat het lijkt!