Een verhaal dat niet lang genoeg kan duren...
Ik had me nog nooit zo verdiept in het verhaal van Marco Polo. De reisbeschrijvingen zijn mooi en beeldend neergezet, met kleine weetjes ter verduidelijking.
Topina, de hoofdpersoon staat eigenlijk symbool voor mij als lezer: de verhalen die Marco vertelt zijn boeiend, hij komt in de middeleeuwen in een wereld waar we (althans ik) weinig van weten. Koebilai Chan, zijn eigenwijze nichtje, Marco's verhaal van zijn vader... Dus je wilt gewoon weten hoe het verder gaat. Onvoorstelbaar dat Marco Polo zoveel heeft meegemaakt in één leven.
De illustraties van Djenné Fila zijn ware kunstwerken. Regelmatig heb ik even mijn verhaal opzij gelegd om wat langer te kunnen kijken.
Als kers op de taart nog een verklarende woordenlijst en het verhaal van Lida achter het boek.
Ik heb ervan genoten en hoop dat meer mensen dit ook gaan doen!
Ik heb ervan genoten en hoop dat meer mensen dit ook gaan doen!