Wegdromen bij dit prachtige slotdeel

LeesjemeeZonnewiel 19 januari 2025
Een prachtig, spannend en ontroerend slot van deze unieke serie!

Mus & Kapitein Kwaadbaard komen in aanraking met de sirene. Deze half mens, half vogel zorgt voor gevaar op zee. Dat kunnen Mus en haar vrienden er niet bij hebben, want ze zijn nog op de vlucht (of op zoek?) naar hun andere bekende vijand Ramon.
Als Mus door de sirene wordt meegenomen en wordt gescheiden van Kwaadbaard, komt ze op het eiland Magna terecht. Daar blijken ook oude vrienden te wonen...
Uiteindelijk is alle hulp nodig voor de gevaarlijke eindstrijd. Gaat dit lukken en ziet Mus de kapitein en de anderen nog terug?

'Als iemand iets voor het eerst ziet, zie je het ook opnieuw.'
De magie van het voorlezen zie ik helemaal terug in deze serie. Het is verrassend, kinderen worden gretig naar de afloop van elk hoofdstuk door spannende cliffhangers. Net als Mus het bijzondere eiland Magna ontdekt en zich verwondert, hoop ik steeds nieuwe lezers met deze serie kennis te laten maken en te verwonderen. Dat lukt nog beter door de sfeervolle illustraties van Linde Faas.
Ik zou iedereen aanraden om bij deel 1 te beginnen.

'Soms is er geen of, maar en.Soms zijn er meerdere dingen waar.'
Is de serie nu zo populair geworden door de vele aandacht of zijn de boeken ook goed geschreven? Allebei, maar vooral dat laatste. Hoe kun je bijv. een eind bedenken na vier van die mooie delen? Nou, zoals Kevin dat heeft gedaan. Mooi, spannend en vanuit het hart.
De kracht zit denk ik ook in de korte hoofdstukken. Je kunt het boek makkelijk even opzij leggen, maar ook nog even doorlezen omdat het gewoon boeit.

'Als je stopt met spannende dingen, worden ze nog vervelender.'
Een boodschap of mindset tussendoor zit soepel verweven in de hoofdstukken. Ik hou ervan en heb er bij dit laatste deel nog bewuster van genoten.

Meer recensies van LeesjemeeZonnewiel