Strategische plannen tot goed uitgewerkt plot
Ik nam dit boek meteen op nadat ik List & leugens had uitgelezen, vanwege het ontzettend spannend einde. Kraai & koninkrijk vond ik iets moeilijker om door te komen. Het boek focust op de briljante plannen van Kaz, maar door de hoeveelheid plannen die er gesmeed worden en de uitgebreide strategieën die daarbij komen kijken, vond ik het verhaal soms wat langdradig en traag vooruitgaan.
Toch blijft de spanning er goed in zitten, en heb ik het boek alsnog snel uitgelezen. De climax op het einde – met oude, bekende personages en de samenloop van al die plannen en strategieën – maakt veel goed. Als ik achteraf terugkijk naar de opbouw van het plot, moet ik toegeven dat het enorm goed is bedacht en uitgewerkt.
Ik blijf ook een zwak hebben voor het liefdesverhaal van Kaz en Inej. Dit vormt het slot van het boek, en ik heb het laatste hoofdstuk dan ook twee keer gelezen voordat ik er definitief afscheid van kon nemen.