Een boek vol wijsheden en tips
Enkele weken geleden was ik in een kleine lokale boekenwinkel en kwam ik dit boek tegen. Hoewel ik niet meteen ervan overtuigd was, kan ik me nu niet meer voorstellen dat ik zolang getwijfeld heb.
Het boek staat vol wijsheden en tips naar een betekenisvoller leven. Het is zo geschreven dat het kleine, korte hoofdstukken zijn waardoor het erg vlot leest. Er is een gezonde afwisseling tussen 'zware onderwerpen' en luchtige, fictieve verhalen waarin je zelf de wijsheid herkent, wat zorgt voor voldoende diversiteit in de schrijfstijl.
De rode draad doorheen het boek is het vouwen van een kraanvogel, een Japanse traditie die aanzet tot het vertragen van je leven en bewustere keuzes maken. Dit houdt het boek speels, ondanks er bij elke vouw ook gewezen wordt op de gelijkenis met belangrijke aspecten in je leven.