Titel dekt niet de inhoud.
Titel: Dag van de samenzwering.
Auteur: Allan Folsom.
Vertaling: Joost van der Meer en William Oostendorp.
In dit boek komt John Barron weer in actie. Hij werkt onder de schuilnaam Nicholas Marten als tuinarchitect in Manchester.
Wanneer zijn voormalige vriendin Caroline hem belt met de boodschap dat ze langzaam vergiftigd wordt, haast hij zich naar Amerika. Hij kan haar dood niet voorkomen en besluit om te gaan onderzoeken waarom zij vermoord werd.
Zijn tocht voert hem terug naar Europa, op zoek naar een eeuwenoud heksen genootschap.
Bijna gelijktijdig reist de president van Amerika ook door Europa om een dreigend gevaar af te wenden.
Hier kruist hun pad en gaan ze samen verder.
Het begin van het boek is veelbelovend. In de loop van het verhaal gaat de vaart er echter uit en verwordt het tot een erg ongeloofwaardig verhaal.
Wat mij stoort in dit verhaal dat Nicholas en Potus zelfs diep in een grote stelsel neef blijven noemen, ook het veelvuldig gebruik van de tijd aanduiding vindt ik niet iets toevoegen aan het verhaal.
Auteur: Allan Folsom.
Vertaling: Joost van der Meer en William Oostendorp.
Hier kruist hun pad en gaan ze samen verder.