Fijne Nederlandse serie!
De Barbara van Eck-serie is een toffe serie over oneervol ontslagen rechercheur Barbara. In het eerste deel (Nieuw Bloed) ontmoet je haar als kattenoppas in een bejaardenflat, waar iets te vaak achter elkaar iemand sterft. Ze kan haar rechercheurstalent niet bedwingen en gaat op onderzoek uit.
In dit tweede deel verhuist ze samen met haar dochter Kim (een advocate) naar een nieuw huis en beginnen ze samen een detectivebureau: Blom & Blom. Barbara heeft haar dochter Kim afgestaan na haar geboorte, omdat het in de Biblebelt een schandaal was dat ze zwanger raakte. Maar 30 jaar later gaan ze samenwonen en willen ze hun krachten bundelen om mensen met beschuldigingen als grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie te helpen.
Hun eerste klant is de bekende Nederlander Lennard Wallage van een spelprogramma, die op het populaire juicekanaal van Mira Ballegooijen helemaal zwart wordt gemaakt door de roddels.
Lennards werk ligt stil en zijn gelukkige huwelijk met Joyce wankelt.
Barbara en Kim proberen Lennard te helpen, maar er duikt nog iemand op die graag hun aandacht wil. Tegelijkertijd met de roddels loopt het gevaar intens op.
***
⭐⭐⭐⭐
Ik vond dit een heel leuk deel om te lezen. Allereerst de hereniging van moeder en dochter en het nieuwe geluk dat voor hen ligt. Ten tweede is de spanning van de roddels voelbaar, en ook van de andere man.
Je leest over Barbara en Kim, afgewisseld met hoofdstukken over Lennard en Joyce en hun hondenoppas Anne, en de broer van Kim's vader, haar oom Teun. Die je ook in het eerste deel al leert kennen. De verhaallijn van deel 1 loopt vloeiend door in deel 2, maar je zou dit boek ook goed apart kunnen lezen.
De spanning loopt goed op en eindigt met een cliffhanger. Gelukkig heb ik deel 3 al in huis, zodat ik meteen door kan lezen.
Barbara is een eigenwijs, stoer karakter, maar Kim evenzeer. Je leert ze steeds beter kennen. Het onderwerp is actueel en komt veel voor in de media. Jet van Vuuren werkt dit duidelijk en prima uit.
Uitgeverij Ambo Anthos Wil ik bedanken voor het recensie exemplaar.