prachtig!

Er was eens een mooie koningin met een nog mooiere stiefdochter, een lelijk jong eendje, een keizer die heel ijdel was, een moedervarken dat drie biggetjes had, een hele knappe jonge prins... en zo staan er nog veel meer prachtige sprookjes in dit boek

In dit sprookjesboek staan 22 prachtige sprookjes. Er staan dierenverhalen in dit boek, verhalen over gedaanteveranderingen, verhalen over vindingrijke helden en heldinnen, verhalen met een moraal en toververhalen! Voor ieder wat wils

De verhalen zijn verteld door Mary Hoffman met illustraties van Anna Currey.
Achterin het boek vind je een bronnenlijst, daarin staat wat de oorsprong is van de verhalen en welke wijzigingen de auteur in de oorspronkelijke versie heeft aangebracht. Die bronnenlijst is erg interessant om te lezen. Goudlokje was vroeger namelijk helemaal geen jong meisje, maar een oude vrouw! De oude vrouw werd in 1849 een jong meisje met de naam Zilverhaar. Sinds het begin van de 20e eeuw is het Goudlokje.

Ik ben dol op sprookjes, altijd al geweest. In onze boekenkast staan ook een aantal sprookjesboeken. Dit vind ik een prachtig sprookjesboek, mede door de mooie cover en illustraties. Sla het boek open op een willekeurige pagina en je ziet de mooiste illustraties

Meer recensies van Leukekinderboekjes