Meeslepend en spannend tot het einde.
Als je op zoek bent naar een meeslepend en spannend verhaal dat je absoluut niet kan wegleggen, dan is Campinggasten van Liz Ouwens een aanrader! Dit boek hield me tot het laatste moment op het puntje van mijn stoel. De setting op de camping is heerlijk herkenbaar, vooral voor iedereen die zelf wel eens kampeerde – of het nu als kind was of later. De sfeer is doordrenkt met die typische campingsferen: de geur van gras en barbecue, de gevarieerde types gasten, en de kantine waar alles samenkomt. Ouwens weet deze levendige wereld haarscherp neer te zetten.
In het boek volg je vier verschillende hoofdpersonen, met ieder hun eigen verhaallijn en karakter. Elk hoofdstuk wisselt van perspectief, wat zorgt voor een unieke spanning en een dynamische opbouw – je leert de personages steeds beter kennen, en stukje bij beetje vallen de puzzelstukjes op hun plek. Het is alsof je in hun gedachten kruipt en langzaam de geheimen van de camping ontdekt. De subpersonages zijn net zo goed uitgewerkt en voelen levensecht aan. Van de vaste campinggasten tot het personeel in de kantine, iedereen heeft zijn eigen karakter en brengt het verhaal tot leven.
Dit boek is perfect voor wie houdt van spanning met een nostalgisch randje – de mix van herkenbare campingsfeer en mysterieuze gebeurtenissen maakt Campinggasten een heerlijk verslavend verhaal. Je kunt het boek onmogelijk wegleggen; elke keer dat je denkt “dit is het laatste hoofdstuk voor vandaag,” zorgt een nieuwe wending ervoor dat je door wilt lezen!