Meeslepend, ontroerend en prikkelend.
Madelon van Tilborg weet met Een poging waard een heerlijke, meeslepende roman te creëren die zowel ontroerend als prikkelend is. Het is het derde boek in de serie “Diagnose: liefde” die prima los van elkaar te lezen is. Voor mij was dit mijn eerste kennismaking met zowel de schrijfster als de reeks. Wat een fijne kennismaking was dat!
Het verhaal speelt zich af in Australië en in een Rotterdams ziekenhuis, maar van ingewikkelde medische vaktaal is gelukkig geen sprake. Dit maakt het boek toegankelijk, ook voor lezers die geen achtergrond in de zorg hebben. De schrijfstijl van Madelon is vlot en pakkend, en ze weet je vanaf de eerste bladzijde in het verhaal te trekken. Wegleggen was echt geen optie; de bladzijdes vlogen voorbij.
Wat dit boek extra interessant maakt, is de structuur. De hoofdstukken wisselen tussen het heden en het verleden. Dit geeft een dieper inzicht in de eerdere relatie van Jonah en Connor, de hoofdpersonages, en hoe ze naar een nieuwe band toe groeien. De spanning tussen hen wordt zorgvuldig opgebouwd tot het welbekende fuck-it moment. Je voelt de toenemende emoties en aantrekkingskracht, terwijl ze elkaar langzaam weer nader komen. Dit geeft het verhaal een prachtige emotionele gelaagdheid.
Daarnaast is er precies genoeg "spice" toegevoegd om het verhaal wat extra pit te geven, zonder dat het over de top wordt. De balans tussen romantiek, emotie en spanning is goed getroffen.
Kortom, een poging waard doet de titel eer aan. Het is een roman die je moeiteloos meesleept in een prachtig verhaal vol emoties en groei. Voor iedereen die van romantische verhalen met diepgang houdt, is dit boek een aanrader.
Persoonlijk smaakt het naar meer van Madelon van Tilborg! Daarom een bedankje aan Loftpublishing voor de recensie exemplaar.