Aardige leeservaring
Voor mijn “25 in 2025”-challenge wilde ik graag een boek lezen dat zich in een dag afspeelt — en Het leven uit een dag leek daar perfect voor. In deze originele setting leven mensen een heel mensenleven in slechts 24 uur. Zwangerschap duurt enkele minuten, de eerste jaren van een kind vliegen voorbij in een kwartiertje en waar je alles in het leven maar een keer kunt ervaren. Alle ingrediënten voor een intrigerend en uniek verhaal, zou je denken.
Helaas viel het me toch tegen. Ondanks het originele concept bleef het verhaal voor mij wat vlak en wist het me niet echt te grijpen. Het idee is fascinerend, maar de uitwerking voelde soms gehaast en niet zo meeslepend als ik had gehoopt.
Wel een interessant boek om eens gelezen te hebben, zeker als je nieuwsgierig bent naar bijzondere verhaallijnen en conceptuele verhalen. Maar voor mij bleef het helaas bij een aardige leeservaring, zonder echte indruk achter te laten