Prachtig, ontroerend en krachtig.

LezenmetJessica 12 april 2025
"Het moeilijkste aan iemand verliezen, is dat je ook jezelf kwijt raakt."

Wauw, wat een verhaal! Hou de zakdoekjes maar in de aanslag, want Het verleden van jou en mij van Brittainy Cherry is echt een rollercoaster van emoties.

In dit boek maken we kennis met Tristan en Elisabeth, die allebei diep geraakt zijn door verlies. Beiden hebben hun partner verloren in een tragisch ongeluk, en voor Tristan komt daar het hartverscheurende verlies van zijn zoontje nog bovenop. Hoe vind je ooit de kracht om opnieuw lief te hebben als je zo'n groot verlies hebt geleden? Hoe voorkom je dat je jezelf volledig kwijtraakt in je verdriet?

Dit is werkelijk een prachtig en intens verhaal over rouw, pijn, jezelf verliezen, maar ook over vriendschap, liefde en het opnieuw vinden van hoop. Wat dit boek extra bijzonder maakt, is niet alleen het rauwe en eerlijke portret van verdriet, maar ook de humor die Cherry erin weet te verweven. Faye, de vriendin van Elisabeth, is echt een fantastische toevoeging aan het verhaal. Iedereen verdient een vriendin als Faye! Haar eerlijkheid en grofgebekte opmerkingen zijn ronduit geniaal en precies wat je nodig hebt als lezer om af en toe even te kunnen lachen tussen alle emoties door. Haar timing is perfect.

De schrijfstijl is heerlijk toegankelijk: rauw, emotioneel en makkelijk te lezen. Cherry weet emoties zó goed over te brengen dat je het gevoel hebt alsof je alles zelf meebeleeft. Het boek leest als een trein, maar blijft toch intens en meeslepend van begin tot eind.

Kortom: een prachtig, ontroerend en krachtig verhaal dat je raakt tot in je ziel. Absolute aanrader!

Meer recensies van LezenmetJessica