Vlot geschreven, gelaagd, verbinding en imperfectie

LezenmetJessica 10 april 2025
Lijm van Frederiek Verberg is een prachtig en meeslepend verhaal over liefde die niet altijd volgens het traditionele plaatje verloopt en zeker niet altijd gemakkelijk is. Frederiek laat op een overtuigende manier zien dat relaties complex kunnen zijn, en dat liefde ook in ongewone vormen kan bestaan.

Het verhaal begint in het heden en wisselt mooi af tussen verleden en heden, waardoor je steeds dieper in de personages duikt. We maken kennis met Freeke, Nora en Art, maar vooral Freeke en Nola staan centraal. Nola met haar perfectionischtische houding, onzeker over alles en vooral wat anderen van haar vinden. Tegenover Freeke met een hetzalwel-houding die zich weinig van anderen aantrekt maar wel alles wil hebben.

De schrijfstijl is krachtig en helder, wat het boek heel toegankelijk maakt. Het leest vlot, mede dankzij de korte hoofdstukken die afgewisseld worden met iets langere hoofdstukken, maar nooit te lang. Hierdoor blijft het tempo fijn en raak je als lezer geen moment verveeld. Daarnaast is er een subtiele, goed getimede dosis spice aanwezig die het verhaal net dat beetje extra geeft, zonder de boventoon te voeren.

Als lezer blijf ik hopen op meer. Vooral Nola’s zoektocht naar geluk en balans wekt nieuwsgierigheid. Je hoopt bijna dat er een vervolg komt, waarin we zien hoe Nola haar perfectionisme leert loslaten en misschien de liefde vindt die ze verdient.

Lijm is een vlot geschreven, gelaagd verhaal over liefde, verbinding en imperfectie. Een aanrader voor iedereen die houdt van verhalen die je raken én aan het denken zetten. Ik hoop stiekem op een mogelijk vervolg!

Bedankt @uitgeverijpalmslag voor het recensie-exemplaar

Meer recensies van LezenmetJessica