Nostalgie
Nooit de buren bijten van Paul van Loon was het allereerste “enge” boek dat ik ooit las, en het heeft een speciale plek in mijn hart. Ik kreeg het in 1996 toen ik 10 was, en sindsdien ben ik dol op griezelverhalen! Dit boek was zo bijzonder dat ik het overal mee naartoe nam – ik was er helemaal weg van.
Van Loon weet met zijn humor en spanning een unieke sfeer te creëren die precies goed is voor jonge lezers die een beetje willen griezelen. Het verhaal is spannend, maar ook heel toegankelijk, waardoor het je blijft boeien zonder dat het té eng wordt. Het is het perfecte boek voor kinderen die hun eerste stap willen zetten in de wereld van griezelverhalen.
Als je op zoek bent naar een jeugdboek dat vol zit met spanning, humor en een beetje mysterie, dan is Nooit de buren bijten een aanrader. Dankzij dit boek ontdekte ik mijn liefde voor spannende boeken, en het blijft een nostalgisch favoriet!