Een mysterie met een vleugje feelgood
Hoewel dit boek wordt gepresenteerd als thriller of spannend verhaal, zou ik het eerder omschrijven als een heerlijk mysterie met een vleugje feelgood. Er zitten zeker spannende elementen in, maar ik heb vooral vaak hardop gelachen.
Vera Wong is met haar dwingende, bemoeizuchtige maar o zo charmante karakter echt een parel. Haar gedrag zorgt voor komische situaties en haar wantrouwen tegenover de politie voelt tegelijk hilarisch én herkenbaar voor velen.
De schrijfstijl is vlot, beeldend en meeslepend. De verschillende locaties worden zo levendig beschreven dat je het allemaal moeiteloos voor je ziet. Het boek leest makkelijk weg en je blijft geboeid – je móét gewoon weten hoe het afloopt.
Het einde is verrassend en prachtig afgerond. De ontknoping kwam voor mij echt onverwacht; ik had de dader niet zien aankomen. Daarmee voelt het verhaal compleet én bevredigend afgerond.
Een aanrader voor wie houdt van humor, een beetje mysterie, en sterke personages met een eigen willetje!