Spannend tot en met het einde
Toen Bernd Klein me vroeg om zijn boek Wraakzucht te lezen, werd mijn interesse direct gewekt door de intrigerende flaptekst. Met veel plezier begon ik aan het verhaal en vanaf de eerste bladzijde had het boek me volledig in zijn greep.
Het verhaal begint meteen sterk: er is een moord gepleegd en de hoofdpersoon, Nora, lijkt er op de een of andere manier bij betrokken te zijn. Maar hoe precies? Dat blijft het grote mysterie. Wat ik enorm waardeer aan Wraakzucht is dat het verhaal totaal onvoorspelbaar blijft. Geen moment had ik het gevoel dat ik wist welke richting het op zou gaan, en dat maakte het lezen des te spannender.
De schrijfstijl is een groot pluspunt. Bernd Klein schrijft vlot en toegankelijk, zonder ingewikkelde zinnen of zware woorden. Hierdoor leest het boek heerlijk weg en vlogen de hoofdstukken voorbij. Het verhaal zit goed in elkaar en is perfect opgebouwd om je als lezer steeds nieuwsgierig te houden.
Wat wel opvalt, is het open einde. Hoewel dat enigszins frustrerend kan zijn – omdat ik natuurlijk dolgraag wil weten hoe het afloopt – maakt het ook duidelijk dat er een vervolg komt. En dat vervolg wil ik absoluut lezen! Het is een slimme zet, want het maakt me nóg nieuwsgieriger naar wat er verder gaat gebeuren met Nora en het verhaal.
Al met al is Wraakzucht een sterke en meeslepende thriller die me van begin tot eind heeft geboeid. Ik geef het boek 4 van de 5 sterren en kijk uit naar het vervolg!