Wederom een echte pageturner!

Lezenmetlevy 27 maart 2025
Ysabel is wat je noemt een stoere chick! Ze is nergens bang voor en het gevaar heeft altijd naar haar gelonkt. Totdat ze op een dag op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is. Het gevaar heeft haar in z’n greep en Ysabel weet niet of ze ooit nog thuis zal komen. Haar enige houvast op de gruwelijke plek waar ze wordt vastgehouden is een prachtige witte kat. En de gedachte aan Vince, de man aan wie ze haar hart heeft verloren. De laatste keer dat ze elkaar zagen heeft hij gezegd dat hij geen relatie wilde, maar Ysabel blijft hopen dat ze hem ooit nog zal zien. Maar zelfs als dat ooit gebeurd, is er dan na alles wat er is voorgevallen nog hoop voor hen beiden?

“Tranen springen in mijn ogen als de mooiste kat die ik ooit heb gezien uit de schaduw stapt. Het beestje is spierwit, als een sneeuwvlokje dat uit de donkere hemel komt vallen. Ze past op geen enkele manier in deze grauwe omgeving, maar ik ben nog nooit zo blij geweest om een ander levend wezen te zien. Als ze even later opkijkt zie ik pas hoe bijzonder haar lichte ogen zijn. Ze zijn goudgeel en ik zie bloemetjes voor me. Madeliefjes. Er breekt een glimlach door op mijn gezicht. ‘Ik noem je Daisy.’ “ (Ysabel - verkorte quote)

Wat een pageturner!! Blijdschap, opluchting, woede en afschuw, deel 2 van het monster duet bezorgde me, net als deel 1, wederom een rollercoaster aan emoties. Het boek gaat direct verder waar deel 1 geëindigd is. Erg fijn, want na zo’n enorme cliffhanger wil je meteen weten hoe het verhaal verder gaat. Waar deel 1 al heel erg dark was gaat deel 2 zelfs nog een stapje verder. Wederom is de schrijfstijl van Nicole zó waanzinnig goed en meeslepend. Ook in dit deel geen oppervlakkige personages, maar goed uitgediepte karakters. Ysabel en Vince speelden ook al een rol in deel 1, maar nu leer je ze pas echt goed kennen. (Stiekem had ik best nog een deel 3 willen lezen, want ik heb Noëlla, Ysabel, Jason en Vince echt in mijn hart gesloten)

Hou jij van dark romance, boeken die je simpelweg niet weg kunt leggen en enorm sterke en goed uitgewerkte hoofdpersonen … dan zijn Mijn monster en Het monster in mij zeker wat voor jou!

Meer recensies van Lezenmetlevy