Buitengewoon briljante wezens
Ik heb een nieuwe vriend en zijn naam is Marcellus, een reuzenkraak. In dit boek kom je verschillende personages tegen door wiens ogen je de gebeurtenissen in het boek meemaakt. Marcellus is geen normale bewoner van het zeeaquarium, maar een heuse slimmerik met eigen gedachtes en ideeën. Marcellus, Tova, een zeventigjarige dame die het Sowell Bay Aquarium schoonmaakt, en Cameron, een jongeman die zijn vader zoekt, zijn de personages die je als lezer het vaakst volgt. Op het eerste gezicht lijkt het alsof deze personages niks met elkaar te maken hebben, maar gaandeweg kruisen hun paden en vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Tova en Marcellus vormen een opmerkelijk duo en hun wederzijdse vriendschap kan voor zowel Tova als Marcellus nog weleens van levensbelang zijn. Buitengewoon bijzondere wezens is een boek met een lach en een traan, met een octopus met humor en een lieve, oudere vrouw die heel wat op haar bordje gekregen heeft. Voeg daar haar vriendinnen, de Knit-Wits, een Schotse supermarkteigenaar en een dertiger die op zoek is naar zijn roots aan toe en je hebt een pakkend verhaal. Hoewel er hier en daar wat foutjes in het boek geslopen Zijn, zorgt de schrijfster ervoor dat een onmogelijke situatie een zeer realistische mogelijkheid lijkt, namelijk een octopus met gedachtes, gevoelens en een plan. Zelfs als je geen fan bent van gebeurtenissen in boeken die eigenlijk niet kunnen, is Buitensporig briljante wezens een ontzettend mooi verhaal dat ik met liefde aanraad.