Speciale missie verrast
Over oorlogen zijn al verschillende boeken geschreven, maar nooit kreeg ik een boek in handen over een officier aan de kant van de geallieerden die vermomd als Duitse soldaat in bezet gebied een hooggeplaatste Duitse kolonel moet uitschakelen, tot nu! Ik houd van verhalen over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en dit verhaal heeft mij niet teleurgesteld, hoewel het verhaal hier en daar wat kinderziektes bevat, zoals taalfouten en overbodig gebruik van woorden, is de inhoud interessant en weloverwogen gekozen. Ik vond het verhaal spannend, omdat het team van officier Eisen geregeld het risico liep om ontmaskerd te worden, maar dat hield juist de vaart in het verhaal. Aangezien ieder lid van de eenheid bij naam wordt genoemd én ook een schuilnaam kreeg, had mij een lijst met personages een goede aanvulling geleken, maar de belangrijkste zal je toch niet snel vergeten.
Ik raad dit boek aan als je:
Houdt van boeken over oorlog die je inzicht geven over missies op kleinere schaal.
Geïnteresseerd bent om meer te leren over de S.A.S. en hun missies om de vijand, met name achter hun
eigen linies, veel schade toe te brengen.
Ik raad dit boek af als je:
Helemaal niet houdt van oorlogsboeken.
Ik raad dit boek aan als je:
eigen linies, veel schade toe te brengen.
Ik raad dit boek af als je:
Helemaal niet houdt van oorlogsboeken.