Ik ben fan van Beth O’Leary!

librarylou 18 mei 2023
Vroeger had ik nooit zoveel met romans, vrouwen van 30+ die verliefd worden… wat is daar nou leuk aan? Maar ondertussen ben ik bijna 30 (oke nog 2 jaar) en is het toch eigenlijk wel heerlijk weglezen. Mijn eerste roman was Me Before You (Voor jou) van Jojo Moyes. Prachtig boek!! En nu ben ik helemaal fan van Beth O’Leary. Veel liefs was een van mijn favoriete en Tot snel en De roadtrip vond ik ook fantastisch! Tijd om haar meest recente boek te lezen: Drie dates.

Voordat ik dit boek las, las ik best veel recensies van mensen die dit boek lastig vonden om in te komen. En ik kan wel begrijpen waarom: als je een boek begint moet je altijd wennen aan de hoofdpersoon. Je moet ze leren kennen, leren wat hun motiveert en emotioneert. Dit boek wisselt vrij vaak tussen drie personages, dus eigenlijk duurt het drie keer zo lang voordat je er lekker inzit. Persoonlijk had ik daar niet zo moeite mee! Ik vond alledrie de personages iets interessants hebben. Siobhan, de workaholic, Miranda, de stoere ‘bomenchirurg’ en Jane, de zachtaardige. Alledrie hun eigen persoonlijkheid waar je van gaat houden.
Het hele boek voel je dat er iets moet zijn… Is die man nou echt gewoon een eikel of is er meer aan de hand? De plottwist zag ik in ieder geval niet aankomen! Daar hou ik van!

In conclusie: een heerlijke roman zoals we gewend zijn van Beth O’Leary. Lekker weglezen maar ondertussen een diepere laag in alle personages. Ik kan in ieder geval niet wachten tot haar volgende boek!

Meer recensies van librarylou