Verslavend!
Ik zeg wel vaker dat ik door een boek heen vloog, maar dat was met dit boek ook écht! Zodra ik begon met lezen zat ik er meteen in (de eerste zin: ‘Die bitch heeft mijn zeep gepikt.’ ). Je volgt Lor in de gevangenis en het is duidelijk dat we een sterke female lead hebben. Ze is niet op haar mondje getrapt en doet wat ze moet doen om te overleven. Ondertussen komt door de liefde voor haar broer & zus ook de zachte kant naar voren.
Zodra Lor mee wordt genomen en belandt in het paleis van de Zonnekoning begon het echt. De proeven waren spannend, de romance bevat spice en tegelijkertijd blijf je je afvragen wat er nou eigenlijk echt aan de hand was. Krijg je daar heel duidelijk antwoord op? Nee :-( Ik wil nú deel 2 lezen.
Het enige wat misschien jammer is, is dat dit boek wel heel erg lijkt op andere populaire fantasyboeken. Het hele deel waarin zij gered wordt uit de gevangenis en moet strijden voor de koning lijkt op Throne of Glass en De selectie. De proeven lijken veel op die in The Prison healer. En de karakters lijken ook enorm veel op die uit ACOTAR. Zo is de love interest een gespierde man met donkerblond haar in een zonnige paleis (aka Tamlin uit de Spring Court), maar loopt er ook nog een man met donker haar en donkere ogen uit de wereld waar de nacht met de aurora centraal staat (aka Rhys uit de Night court) waar ze op een ball toch ook een speciale connectie voelt.
Maar ja, laten we eerlijk zijn: het werkt in al die boeken en het werkt ook in dit boek. Verslavend en voorspelbaar gaan daardoor hand in hand. I’m not mad about it…
Hou je dan ook van die specifieke boeken, dan is dit echt een boek voor jou!
Ik denk ook dat het perfect is voor de mensen die graag (new adult) fantasy proberen. Het is geschreven alsof het een YA is, snel en niet te ingewikkeld, met de spicy scenes zoals we gewend zijn van de New Adult boeken.
Conclusie: een heerlijk fantasyboek voor de fans van Sarah J. Maas! Ik wil deel 2!
Hou je dan ook van die specifieke boeken, dan is dit echt een boek voor jou!