Meeslepend
Voor de blogtour van Godijn Publishing had ik de gelegenheid om het boek "Blauw afscheid" van Daisy Elings te lezen.
Wat een intrigerend verhaal!
Sara is stewardess bij KLM en haar beste vriendin Madelon werkt daar ook. Sara leidt een gelukkig leven met haar man Bouke en woont, net als Madelon, in Arnhem. Bij de tennisvereniging, waar Madelon en Bouke regelmatig spelen, maken ze kennis met Alex, een collega van KLM.
Samen besluiten ze een vlucht naar Johannesburg te boeken, inclusief een driedaagse safari in Pilanesberg. Dit biedt de dames de kans om bij te kletsen, terwijl Alex het wel leuk vindt om de meiden beter te leren kennen. De gezagvoerder René en co-piloot Rob besluiten hen te vergezellen.
De volgende ochtend, na een geslaagde avondsafari, is Madelon plotseling verdwenen. Ze heeft haar baan bij KLM opgezegd en laat alleen een briefje voor Sara achter.
De onverwachte verdwijning van Madelon zet de lezer aan het denken over de redenen achter haar vertrek.
Zonder concrete stappen te ondernemen in Johannesburg, keren de vier overgebleven collega's huiswaarts...
De combinatie van avontuur, vriendschap en mysterie maakt dit verhaal bijzonder boeiend. De setting van KLM en de vlucht naar Johannesburg geven het verhaal een authentiek tintje, terwijl de safari een extra laag van spanning en opwinding toevoegt.
Het boek is uitstekend geschreven, met verschillende wendingen die zich al voor het einde voordoen. De beschrijvingen van het vliegen met KLM zijn levendig en treffend.
Dit is een meeslepende thriller met een sterke nadruk op relaties en de gevolgen van keuzes op het leven van de hoofdpersonen.
Dit klinkt als een boek dat ik absoluut wil lezen!
Wat een intrigerend verhaal!
Dit klinkt als een boek dat ik absoluut wil lezen!