Altijd eerst zij, maar nu niet.
"En nu ik", geschreven door Diana De Laat, geeft een indringend beeld van de worstelingen van Nadia, die als kind wordt geconfronteerd met een moeilijke thuissituatie door de manipulatie van haar stiefvader. Het verhaal, dat zich afspeelt in zowel het verleden als het heden, belicht de impact van trauma en de uitdagingen van het zorgen voor een zieke moeder terwijl je zelf met je eigen demonen worstelt.
De schrijfster weet de emotionele diepgang van Nadia's ervaringen treffend over te brengen, wat de lezer uitnodigt om mee te voelen met haar pijn en onzekerheid. De terugblikken naar haar jeugd zijn niet alleen schokkend, maar ook herkenbaar voor velen die soortgelijke situaties hebben meegemaakt. De thema's van eenzaamheid, faalangst en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van anderen worden krachtig belicht.
De noodzaak van openheid over zulke situaties en het belang van therapie in het verwerken van trauma is groot. "En nu ik" is een verhaal dat niet alleen aangrijpend is, maar ook een boodschap van hoop en bewustwording met zich meebrengt. Het lijkt een boek dat niet alleen gelezen, maar ook besproken moet worden, om zo een breder begrip te creƫren van de impact van dergelijke ervaringen.