Zoektocht naar gerechtigheid...
Hana De Jong, Friese vader/Koreaanse moeder, richt in haar moeders geboorteland een schoonmaakbedrijf op. Haar bedrijf, De laatste reis, maakt woningen van overledenen schoon en overhandigt de inboedel aan de nabestaanden.
Tijdens een opdracht ontdekt Hana informatie over een mysterieus overlijden van een studente. Moet ze dit verder onderzoeken of het gewoon negeren?
In deze psychologische thriller komen gevoelige thema's voor. Deze thema's (pesten, sociale ongelijkheid en corruptie) zijn goed uitgediept en zetten de lezer aan tot nadenken over belangrijke kwesties in de Koreaanse, bij uitbreiding onze, maatschappij.
Het verhaal is een sterke mix van spanning en culturele elementen. De Koreaanse keuken en tradities worden verweven in de verhaallijn. Dit versterkt niet alleen de sfeer van het verhaal maar verdiept ook de emoties en relaties tussen de verschillende personages.
Dit boek is een aanrader voor iedereen die houdt van psychologische thrillers met een diepere betekenis.