Rollercoaster...
Ik mocht voor Godijns Publishing het boek "Slapen zonder slangen" van Saskia Habraken lezen.
Een verhaal over opgroeien in een gebroken gezin, een toenemende verantwoordelijkheid voor de oudste dochter, het ontwikkelen van angsten en fobieën.
De ouders van Jitta en Mirthe gaan scheiden. Samen met hun moeder verhuizen de meiden. Jitta voelt zich verantwoordelijk om thuis alles te regelen, ze gaat ver over haar grenzen. Haar belofte aan Mirthe om er altijd voor haar zus te zijn, valt haar zwaar waardoor ze paniekaanvallen krijgt. Steeds andere angsten en fobieën spelen haar parten. Haar wereld wordt steeds kleiner en ze trekt zich steeds verder terug...
Saskia Habraken schrijft vlot en krachtig. Ze schets naast de psychische en emotionele rollercoaster waarin Jitta wordt gezogen, ook het leven van de vijftienjarige Jitta met de ups en downs waardoor het verhaal realistisch aanvoelt.
Slapen zonder slangen is een mooie, heftige en aangrijpende roman.
Slapen zonder slangen is een mooie, heftige en aangrijpende roman.