Verrassend!
Poeh… wat was dit een verhaal zeg. Wat een einde… Ik weet even niet zo goed waar ik moet beginnen.
Laat ik beginnen met de cover, want die ziet er (digitaal alleen al) prachtig uit! Al moet ik wel zeggen dat ik na het lezen van het boek er met een brok in mijn keel naar kijk. De omslag van het boek symboliseert voor mij de laatste scène (en ik denk dat iedereen die het boek gelezen heeft begrijpt wat ik bedoel).
Dit boek zorgt voor een unieke leeservaring, omdat het een flip over-boek is. Voor het hele verhaal geldt dat het grotendeels vanuit twee perspectieven vertelt wordt. Je kan kiezen of je met Holly begint of met Dylan. En aan iedereen die denkt; “Meid, dat klinkt hartstikke ingewikkeld!” Dat is het dus niet. De auteur geeft heel duidelijk aan wanneer het tijd is om van perspectief te veranderen. Ik had zelf nog niet eerder een boek met deze opzet gelezen. Wat mij betreft voegt het echt wat toe aan het verhaal en aan je leeservaring. Daarnaast Sandra J. Paul heeft een fijne vertel- en schrijfstijl waardoor je door de hoofdstukken vliegt. Ik kon het boek dan ook maar moeilijk wegleggen.
Het verhaal gaat over Holly, die graag dierenarts wil worden, en Dylan, een jongen die geneeskunde studeert. Dylan heeft 3(!) mobiele telefoons en komt uit een preppersfamilie, zijn hele leven is hij voorbereid op allerlei mogelijke (natuur- en nucleaire) rampen en het einde van de wereld. De twee worden verliefd, maar Dylan houdt zijn preppersachtergrond voor Holly geheim. Als Dylan en Holly met Thanksgiving naar zijn ouders gaan gebeurt er iets wat hun relatie op hun grondvesten doet schudden. Overleeft hun relatie het bezoek aan zijn ouders? Overleven Holly en Dylan het?!
Ik wil eigenlijk niet te veel spoilen, je moet het gewoon lezen!
Het verhaal eindigt met een zeer passende en aangrijpende epiloog. Kortom: dit boek is echt een aanrader!
Tot slot wil ik Uitgeverij Hamley Books en auteur Sandra J. Paul bedanken dat ik dit digitale recensie-exemplaar mocht lezen.
Ik wil eigenlijk niet te veel spoilen, je moet het gewoon lezen!