Leesfeest voor beginnende lezers
Over dit fijne boekje kan ik kort zijn: het is briljant!
Boten en bomen en snot en sokken en nog veel meer in dit vrolijke gedichtenboek voor beginnende lezertjes.
Rode titels, blauwe letters, groene hoofdstuktitels: een kleurrijk feest voor het oog.
Illustraties die vrolijk en levendig over de pagina's dansen.
Liefde voor talige creativiteit: dat straalt dit boekje 100% uit.
Ja, de éénlettergrepige woorden en korte zinnen zonder hoofdletters zijn perfect leesbaar voor kinderen die net de magie van de lettertjes ontdekt hebben.
Afgeronde hoekjes geven dit kleine, fijne boekje een lieflijke aanblik.
Nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, met woorden die in diverse leesrichtingen (lees van boven naar onder, schuin omhoog, schuin omlaag...) en met heel wat speelsheid (cijfers in woorden, woorden in vormen) op papier staan.
Titelwoorden die meanderen in blauwe glanzende reliëfdruk op de cover, tussen de charmante kleine illustraties: wauw!
Moppenboeken, gedichtenboeken, raadselboeken, verhalenboeken... voor eerste lezers. Riet Wille is van alle markten thuis. Ze tovert creativiteit uit haar hoed. Ze speelt met woorden, met cijfers in woorden, met vormen. Keer op keer weet ze te verrassen!
Haar boeken zijn écht bruikbaar in de klas. Technisch lezen wordt leuk als je mopjes of gedichten mag lezen, wanneer je leest met een functioneel doel (bv. een raadsel oplossen) is dat extra fijn, een gedicht vol humor zorgt voor verbinding, bij de gedichten kan je als leerkracht zeer rijke vragen stellen en volop visualiseren...
Het is zo fijn te zien dat het aanbod aan motiverende boekjes voor beginnende lezers (met échte inhoud, knap geïllustreerd, gelaagd...) gestaag groeit. En dat is mede te danken aan de pareltjes van Riet Wille. Ik kom nog steeds in 1ste leerjaren waar leerkrachten haar werk niet kennen. Dan maak ik er mijn punt van om haar boeken (en ook Tijgerlezen, BAM-boeken, Aap zoekt een woord...) te tonen en te promoten. Mooi toch, om eerste lezers ook de liefde voor lezen en boeken mee te geven!
www.vivelelivre.be
Illustraties die vrolijk en levendig over de pagina's dansen.
Liefde voor talige creativiteit: dat straalt dit boekje 100% uit.
Afgeronde hoekjes geven dit kleine, fijne boekje een lieflijke aanblik.
www.vivelelivre.be