Familieopstellingen
het boek "De dagen dat ik je liefhad" is de debuutroman van de amerikaanse Amy Neff het boek is vertaald door Angela Knotter en uitgegven bij Harper Collins.
Het is aan het begin meteen duidelijk dat er een zwaar gesprek wordt gevoerd Evelyn, de moeder in dit verhaal, is ernstig ziek. Hoe Joseph en Evelynn hier mee om willen gaan wordt niet door hun 3 kinderen begrepen.
We gaan terug naar het jaar 1941, de tijd dat Joseph en Evelyn opgroeien en naar de gebeurtenissen die zeer bepalend zijn voor de rest van hun leven. De Oyster Shell Inn is de plek war de kinderen opgroeien.
Het verhaal speelt zich af in 2001, met telkens terugblikken naar de jeugd van Evelyn en Joseph en naar de jeugdtijd van de kinderen.
Een mooi deel van een zin was dat Evelyn na een optreden zich zo gelukkig voelde, alsof ze de hemel had aangeraakt.
In het begin vond ik de reacties van de kinderen moeilijk te begrijpen maar er gebeuren een aantal dingen waardoor er veelop zijn plaats valt.
Het is een prachtig feelgood verhaal met een serieuze ondertoon, met als rode draad de liefde van Evelyn en Joseph, zakdoekjes paraat.
Ik heb het boek gelezen voor leesclub van Harper Collins
Ik heb het boek gelezen voor leesclub van Harper Collins