Een speciale partner

Liesbeth 12 februari 2025
Geschreven door Jo Callaghan, dit is haar thrillerdebuut. Het is het eerste deel in de serie rondom de hoofdpersonen Kat en Lock. De TV rechten zijn al verkocht.

Rechercheur Kat Frank gaat weer aan het werk na het overlijden van haar man, ze heeft langere tijd voor hem gezorgd. Ze woont samen met haar puberzoon van 18 jaar, Cam.
Ze wordt uitgekozen om mee te draaien bij een onderzoek naar cold cases, waarbij gebruikt gemaakt gaat worden van AI. Kat werkt hier aan mee met het idee te bewijzen dat ze AI niet nodig heeft en liever vertrouwt op ouderwets politieonderzoek en haar intuitie.
Hoe verder het onderzoek loopt hoe meer Kat doorheeft dat misschien een combinatie van beide zaken tot een beter resultaat kan leiden.
De wisselwerking tussen haar medewerkers en haar stoicijnse partner Lock vond ik erg goed beschreven. ik zag echt voor me hoe de gesprekken zich ontwikkelden tussen Lock en Kat.
Ik denk dat de ontwikkeling met beide onderzoekstechnieken al best richting de manier gaan waarop het in dit boek beschreven wordt. Ik kon heerlijk de hele dag doorlezen en dat heb ik met veel plezier gedaan!

Ik mocht dit boek vooruitlezen in ruil voor recensie, dank Ambo Anthos

Meer recensies van Liesbeth