Familiegeheimen
Dit boek via Ambo Anthos gelezen als recensie-exemplaar
Ik heb het boek Rosa en Björk van Satu Rämö gelezen, het 2e deel in haar trilogie over Hildur. Het eerste deel, Hildur, is het debuut van deze IJslandse schrijfster, dit 2e boek is mijn kennismaking met de van oorsprong Finse schrijfster.
De schrijfster wist mij op een pakkende manier het verhaal in te trekken, door de fijne beschrijvingen kwam het voor mij echt tot leven.
Het verhaal begint met de ontvoering van twee kleine meisjes, in 1994, waarbij al snel duidelijk wordt dat dat de zusjes van de hoofdpersoon Hildur zijn.
Dit is niet de moordzaak die rechercheur Hildur in 2020 op zich neemt, maar loopt wel als rode draad door het verhaal.
Je switcht telkens tussen de gebeurtenissen rondom de verdwijning van de zusjes en de tegenwoordige tijd.
Nu is het zaak dat ze samen met de Finse stageloper Jacob de moord op zakenman Hermann Hermansson in haar woonplaats Ísafjördur op gaat lossen.
Ook daar blijken zaken uit het verleden een rol te spelen. Deze zakenman had een vreemde manier vanzaakjes regelen waarbij hij omkoping niet schuwde. En waar kunnen we Disa de schoonmaakster op het vliegveld een plek in dit verhaal geven?
Haar partner Jacob kan de verdwijning van de zusjes niet loslaten en samen vinden ze ook nog tijd om hier tussendoor mee aan de slag te gaan, ook al is dat voor de gevoelige Hildur niet altijd makkelijk.
De omgeving waar deze thriller zich afspeelt wordt mooi in het verhaal opgevoerd er gebeurt heel veel en soms moest ik even terugbladeren om te kijken hoe iets gegaan was, een aantal mooie plottwists zijn zeer zeker aanwezig.