Ongrijpbaar en meeslepend mooi

Lieve Baken 10 september 2024 Auteur
Een enorm meeslepend herkenbaar mooi verhaal.
Twee eenzame zielen uiteindelijk die elkaar vinden en niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen. Fender een dertigjarige man die een uitgestorven videotheek er op na houd, Lisa die vlucht in drugs en drank en mannen en nergens een stukje van zichzelf laat zien.
Het liegen en verzwijgen van stukken van haar dagdagelijkse bezigheden , ook met andere mannen maakt hem gek. hij wil wel alles tolereren om haar niet te verliezen, en hij heeft toch het recht niet ,maar anderzijds wordt hij gek van haar onbegrijpelijk gedrag. Hij houd meer van haar dan van zichzelf. Bovendien houd hij er een theorie op na dat Elvis nog zou leven , dit speelt ook een rol in het boek. Te meer omdat de vader van Lisa ook bezeten is van Elvis.
Het boek blijft spannend en ongrijpbaar tot de laatste bladzijde. Het einde was niet echt duidelijk voor mij.
Toen ging ik teruglezen en wonderlijk hoe alles dan pas in elkaar vloeit.
Het verhaal blijft lang nazinderen , het is uitzonderlijk goed opgebouwd.
Het boek is opgesplitst in 3 delen . Ik -zie -je.
Heel symbolisch en bijzonder eerlijk . Ik denk dat ieder er wel stukken in herkend....

Meer recensies van Lieve Baken