Mooie dark fantasy YA boek

Oktober is de perfecte maand om een spannend en 'spooky' boek erbij te pakken. Juist omdat de nachten vroeger vallen en het iets frisser begint te worden, heeft een boek soms iets meer dan alleen stemming nodig. One Dark Window is zeker een goed debuut dat streeft naar een gothic fantasy met een vleugje romantiek. Met al deze elementen had het verhaal zeker de potentie om het duistere en griezelige verhaal te worden die ik voor ogen had, maar door een paar misstappen en twijfelachtige beslissingen van de personages voldeed het voor mij niet aan mijn verwachtingen. Zeker omdat het enorm gehypd boek is op socials, had ik mijn verwachting erg hoog gesteld.

We hebben hier vooral te maken met een personage die worstelt met identiteitscrisis. Ten eerste voelden de dingen meer melodramatisch aan dan gotisch. Ik had geoopt op een donkere en gewelddadige setting wat op zich wel lichtelijk naar voren kwam, maar helaas werd het tegengewerkt met enigszins Young-Adult vibes.

Rachel Gillig is naar mijn mening zeker een getalenteerde auteur. Het idee van het verhaal is sterk. De personages waren interessant en goed uitgewerkt. Het enige wat ik miste was tempo en gedrevenheid. Het verhaal werd langzaam opgebouwd en eenmaal de plot te hebben bereikt, had het verhaal toch moeite om deze vast te grijpen en mijn aandacht vast te houden.

Kortom waren mijn gevoelens over dit boek net zo gemengd en verward als de thema van het verhaal zelf. Ik zou hier waarschijnlijk veel meer van hebben genoten als ik in de stemming was voor een YA-fantasyromance. Maar ik had het iets volwassener en duister verwacht. Vooralsnog een leuk en interessant verhaal voor de YA-lezers onder ons die op zoek zijn naar een tikkeltje duisternis.

Meer recensies van LifeChangerReader