Ik had enorm genoten van "A Good Gril's Guid To Murder" serie. Toen dit boek uitkwam in deze prachtige limited editie, kon ik de verleiding natuurlijk niet weerstaan.
In het verhaal volgen we Bel en haar familie terwijl ze door het leven gaan achter de camera. Ze worden namelijk gefilmd voor een documentaire over de verdwijning van Bel haar moeder die 16 jaar geleden had plaatsgevonden. Het voelde alsof ik een waargebeurd misdaadverhaal aan het lezen was, wat natuurlijk geen verassing is wanneer je leest over de liefde die de auteur heeft voor waargebeurd misdaadpostcasts.
Bel is een vurig personage. Ze is niet terughoudend in het uiten van haar mening, standpunt en overtuigingen. Hierdoor voelde haar personage ook realistisch aan. Vooral wanneer je je beseft dat het van een tiener verwacht wordt om vóór de camera om over onopgeloste trauma's te praten terwijl de wereld toekijkt. Het stukje waarin de auteur benadrukt dat Bel in bepaalde situaties enigszins terughoudend was over de verdwijning van haar in moeder in vergelijking met Carter, die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als Bel, gaf haar personage nog meer dimensie. De verschillende perspectieven lieten zien hoe een levensveranderende gebeurtenis verschillende mensen in één gezin op verschillende manieren kan beïnvloeden.
De personages in dit boek zijn de drijvende kracht achter het verhaal. We hebben onaangename personages, personages die te vertrouwend overkomen en sommigen die er zijn voor komische aspect. Ik was erg gegrepen door het verhaal van de 'slechterik' en de verschrikkingen die ze hadden veroorzaakt. Ik denk dat een geweldige 'slechterik' de plot soms zoveel sterker kan maken en dat was hier zeker het geval.
Ik denk dat dit boek niet alleen de YA lezers zal aanspreken, maar ook volwassenen kunnen hier zeker van genieten. Een in steengoed in elkaar gezette thriller met een sterke plot, geweldige personages en verbazingwekkend eindplot wat je niet verwacht.