Prachtig en hartverwarmend!

Dit boek stond al een tijdje op mijn wishlist en op een dag viel het net op het juiste moment onverwacht op mijn deurmat. Dank je lieve Christina (@cchasingtales )voor dit prachtige boek.

The Seven Year Slip is een verhaal over het verleden dat het heden ontmoet, verdriet om een geliefde en het bereiden van een perfecte maaltijd. Hoewel dat allemaal klinkt als verschillende elementen waar een boek zich specifiek op zou kunnen concentreren, maakte de manier waarop de auteur zo'n prachtig verhaal met al deze even belangrijke stukken aan elkaar wist te verweven, het werkelijk zo geweldig om te lezen.

Terwijl het appartement Iwan en Clementine bij elkaar bleef brengen in die samensmelting van tijden, ontmoeten ze elkaar in het heden waar hun relatie niet hetzelfde is. De emoties en gevoelens waren zo reel beschreven. Je hart breekt voor Clementine die een versie van Iwan ziet die zeven jaar ouder is versus de jongere Iwan. Ik vond het geweldig hoe belangrijk het thema groei en verandering zo prominent stond terwijl je tegelijkertijd delen van jezelf vasthoudt die je ooit dierbaar was. Ook het element hoe iemand omgaat met verdriet was uitzonderlijk mooi uitgewerkt. Het was meeslepend en hartverscheurend om te lezen hoe Clementine worstelde met het verlies van haar tante. Ik vond het leuk om een keer het band tussen een tante en nichtje te lezen in een boek, een kijkje te nemen in de New Yorkse wereld van uitgeverijen en restaurants. En het tijdreizen tussen heden en verleden gaf het verhaal nog meer dimensie.

Ik denk dat voor mensen die met verdriet te maken hebben gehad (of nog steeds meemaakt) dit boek misschien troostend is. De tijd heelt niet alle wonden, maar misschien vermindert het de pijn als het met anderen wordt gedeeld en tijdens een perfecte maaltijd.

Ik heb intens genoten van dit boek. Zeker een aanrader! Nogmaals bedankt lieverd!

Meer recensies van LifeChangerReader