Fantastisch boek
De meesters van het oosten van Baird T. Spalding
Ondanks dat het niet gebonden is, is dit een mooi stevig boek met fijne kwaliteit papier en een mooie omslag. Het boek is wel bijna 800 pagina’s en nogal zwaar daardoor. Ik vond het eerste deel nogal formeel geschreven en vond dit ik niet vreemd aangezien de schrijver dit beleefd in 1894. Na een tijdje lezen, merkte ik dit een stuk minder en werd ik zo het boek ingezogen.
Dit boek begint als een regelrechte avonturenboek dit verwachtte ik ook. Baird T. Spalding reist in 1894 met een onderzoeksgroep naar het verre oosten waar hij de meesters ontmoet. Deze meesters nemen de onderzoeksgroep mee op een reis door verschillende landen en laten zien hoe hun leven en leringen eruit zien. Daardoor veranderd na een tijd gaat het van avonturenboek over in een spiritueel boek. Dit is niet een boek dat je zomaar even uitleest maar meer een boek dat je er nog eens bij pakt of naleest. Dit boek wil je vaker lezen.
Het boek gaat met name niet over de verschillen maar over de overeenkomsten in geloof. Dit boek is een hoop- en liefdevolle boodschap. Over dat de tijd is gekomen om te kiezen tussen geloofsovertuiging of de broederschap van de mens. Deze meesters willen door liefde kennis en verlichting brengen.
Ik wilde de dingen die ik echt interessant vond, gaan aanstrepen maar ben na een tijd maar weer gestopt want dan kon ik het hele boek wel kleuren. Het is een aaneenschakeling van mooie, diepe leringen en zeker de moeite waard.