Zeer leerzaam
Recensie: De Tao van gezondheid (een natuurlijke weg van groei en evenwicht)
Toen ik dit boek zag voelde ik me direct aangetrokken tot de afbeelding op de omslag en de afbeeldingen die ik in het boek zag.
Waar veel boeken over traditionele Chinese geneeskunst voor een westerling moeilijk te volgen zijn, leest dit boek wel heel fijn. Conny Knoppen is zich van de verschillen tussen de westerse en traditionele Chinese geneeskunst bewust en weet dit heel goed te vertalen tot een goed leesbaar, informatief en mooi boek.
Naast haar eigen verhaal, beschrijft zij ook de Tao, de cycli en hierna de elementen en meridianen die zij uitbeeldt met duidelijke tekeningen. Ook geeft zij per element, hele fijne oefeningen om die elementen te versterken. De hoofdstukken zijn ook voorzien van voorbeelden die als een verhaal zijn geschreven. Hierdoor kun je direct de verbanden zien. Ook zijn naast de beschrijvingen de afbeeldingen zeer nuttig om de juiste meridianen te ontdekken. Door dat de hoofdstukken goed geordend zijn en er handige lijstjes en tabellen in dit boek staan, blijft dit boek voorin mijn boekenkast staan om het af en toe weer te pakken en onderwerpen op te zoeken of opnieuw te lezen.
In haar nawoord geeft zij een nieuwe kijk op genezing en therapie. Een boodschap die zo liefdevol en hoopvol is dat het mij raakte. Een boodschap die gaat over gezing op een holistische wijze, met het lichaam, de geest en de bezieling als geheel. Een boodschap over een nieuwe tijd.
Dit boek kan ik van harte aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in zelfontwikkeling maar ook om het lichaam en klachten hiervan is vanuit een ander punt te bekijken.